Monday, December 1st, 2008

Stefan Hrusca

Stefan Hrusca este un interpret roman de muzica folk, cunoscut publicului din Romania mai ales prin colindele pe care le interpreteaza. A debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacara, pana în 1984 a sustinut peste 1000 de spetacole împreuna cu cenaclul. Începand cu anul 1991 s-a stabilit în Toronto, Canada.

Discografie

* Ruga pentru parinti (1984)
* Urare pentru îndragostiti (1986)
* Colinde I (1990)
* La savarsitu’ lumii (1993)
* Ziurel de ziurel (1995)
* Fostele iubiri (1995)
* Sfanta-i sara de Craciun (2001)
* 20 de ani (2001)
* Craciunul cu Hrusca (2001)
* Iarasi flori dalbe (2005)
* Balade speciale (2007)

Premii

* Marele Premiu al Muzicii Folk (1982)
* Premiul pentru Creatie (1983)
* Premiul Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord, cu albumul „Colinde I”, pentru cele mai multe albume vandute (1991)
* Al doilea Disc de Aur pentru albumul „La savarsitu’ lumii”
* Premiul Uniunii Oamenilor de Arta pentru cele mai multe unitati vandute din albumul „Ziurel de Ziurel” (1996)

Category: Versuri Colinde
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can Lasa un mesaj, or trackback from your own site.

One Response

December 16, 2008
lena

STEFAN HRUSCA,e cel care in fiecare an aduce ofrandele lui,Domnului,prin minunatele si neuitatele colinde din Maramures,cuvintele sunt de prisos cand asculti colinde